Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
01.02.2024 15:01 Vaarojen Sanomat

Susi tapettiin moottorikelkalla Juuassa

Poliisi on käynnistänyt Juuassa 9.2.2022 tapahtuneen epäillyn törkeän metsästysrikoksen esitutkinnan. Esitutkinnan aikana kolme paikkakuntalaista henkilöä on ollut pidätettynä tai vangittuna.

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että susi on tapettu moottorikelkalla yli ajamalla. Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan omien toimenpiteidensä perusteella.

Törkeään metsästysrikokseen syyllistyy, jos metsästysrikoksessa tapetaan ahma, ilves, karhu, metsäpeura, saukko tai susi taikka vahingoitetaan sitä ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä metsästysrikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Törkeästä metsästysrikoksesta tuomittava on samalla määrättävä metsästyskieltoon vähintään kolmeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi. Lisäksi tulee huomioida, että jos riistaeläin on metsästetty vastoin metsästyslain säännöksiä, tuomitaan eläin tai sen arvo valtiolle menetetyksi. Aikuisen suden ohjeellinen arvo on 6 100–9 100 euroa ja nuoren yksilön arvo on 4 500 euroa. Lisäksi tekovälineenä moottorikelkka tai sen arvo tuomitaan valtiolle menetetyksi.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa ja tiedottaa siitä seuraavan kerran esitutkinnan valmistuttua.