Roland Schwägerl on tottunut syömään suomalaista mämmiä.
Perinteisesti mämmi valmistetaan imellyttämällä. Mämmiin ei lisätä sokeria, vaan sen sisältämät sokerit ja makeus muodostuvat imellyttämisen ansiosta luonnollisella tavalla. Mämmin valmistukseen käytetään ruisjauhojen lisäksi ruismaltaita ja vettä. Katilassa hellalla imellytetty mämmi jäähdytetään ennen kuin se laitetaan ropeihin ja paistetaan miedossa uunin lämmössä.
Koristeellisia munia annetaan myös lahjoina.
Pääsiäiskoristeet puput, munat, tiput ja kukot ovat hedelmällisyyden symboleita.
Juuassa viettää pääsiäistä tänä vuonna saksalainen Roland Schwägerl. Ensimmäisen kerran Roland kävi Juuassa noin kymmenen vuotta sitten. Silloin hän tuli Juukaan Saksassa asuvien ja Juuassa mökkeilevien ystävien luokse. Siitä alkoivat säännölliset vierailut.