Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
19.09.2023 11:16

PKS Sähkönsiirto varautuu keskiviikon puuskatuuliin

PKS Sähkönsiirto varautuu keskiviikoksi ennustettujen puuskatuulien sähköverkolle mahdollisesti aiheuttamien vikojen korjaamiseen.

Puuskatuulien ennustetaan alkavan PKS Sähkönsiirron sähköverkkoalueella Pohjois-Karjalassa ja Koillis-Savossa keskiviikkoaamuna. Kovimmillaan puuskien ennakoidaan tämän hetken ennusteiden mukaan olevan puolenpäivän aikoihin. Puuskien pitäisi tyyntyä keskiviikkoiltaan mennessä.

– Tällä hetkellä olemme varmistaneet vikojen korjaamiseen reilut 20 asentajaa, käyttöpalveluvastaava Juha Sirviö kertoo PKS Sähkönsiirron tiedotteessa.

Puuskatuulten ennustettiin vielä maanantaina olevan jopa 25 metriä sekunnissa. Tiistaiaamun ennusteissa puuskien nopeus on laskenut alle 20 metriin sekunnissa.

– Ne ovat kuitenkin jo sellaisia tuulennopeuksia, että ne saattavat kaataa puita sähkölinjoille. Riski on nyt vielä suurempi, kun puissa on edelleen lehdet, jotka tuovat lisää tuulipinta-alaa eikä maa ole vielä roudassa, joka sitoisi juuret tiukemmin maahan, Sirviö sanoo.

PKS Sähkönsiirto pyytää ilmoittamaan linjoille kaatuneista puista tai muista vioista osoitteessa www.pkssahkonsiirto.fi/vikailmoitus tai PKS Sähkönsiirron Säppi-kännykkäsovelluksen kautta.

Kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja ei saa raivata tai korjata itse, koska ne voivat olla hengenvaarallisia.