Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
21.12.2022 13:47 Kaija Mattila

Joensuu satsaa talvimatkailuun – Laulurinteelle rakennetaan Talvimaailma hiihtolomaviikoiksi

Joensuun Laulurinne tunnetaan valtakunnallisesti keväisestä koululaisten Suven avaus tapahtumasta. Hiihtolomaviikoiksi Laulurinne muuttuu upeasti valaistuksi talviseksi lumipuistoksi.

Talvimaailma tapahtumaan kootaan monipuolinen sisältö ulkoilua, kulttuuriohjelmaa ja ruokapalveluja. Tapahtuman toteutukseen osallistuu useita paikallisia palveluntarjoajia. Puistossa voi osallistua aktiviteetteihin, siellä voi muun muassa hiihtää ja laskea mäkeä.

Ruokapalveluissa satsataan laatuun ja paikallisuuteen. Perinteisen makkaranpaiston rinnalle tulee gurmeetasoisia avotulella valmistettua ruokaa.

Joensuussa on käynnissä EU-rahoitteinen Talvimatkailun ja tapahtumatuotantojen uusi kasvusuunta -hanke, jonka puitteissa matkailupalvelujen tuotteistusta ja palveluprosesseja parannetaan valmennuksen avulla.

– Tavoitteena on matkailupalvelutarjonnaltaan monipuolinen talvimatkailukaupunki Joensuu. Laulurinteelle toteutetaan Talvimaailma, jonka uskomme kiinnostavan kotimaan matkailijoita eteläisestä Suomesta ja lähimaakunnista. Paikallinen valotaitelija Kari Kola suunnittelee ja toteuttaa puistoon fantastisen värivalomaailman, kertoo projektipäällikkö Mari Karjalainen.

– Matkailukohteena Talvimaailmaa markkinoidaan valtakunnallisesti.  Viime talvena Laulurinteen valomaailmassa oli 60 000 kävijää. Nyt talven 2023 kävijätavoite on 60 000 kolmen viikon aikana.

- Palveluita Laulurinteelle tulee tuottamaan useita eri yrityksiä ja toimijoita, muun muassa Riverian matkailualan opiskelijat tulevat järjestämään matkailun opastus- ja ohjelmapalveluja.

– Tapahtumaan kuuluu myös muualla kuin Laulurinteellä tapahtuvaa ohjelmaa. Kulttuuripuolen tarjonta on valmisteilla ja ohjelma julkistetaan vuoden vaihteen jälkeen, lupaa Karjalainen.