Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
30.04.2024 13:26

E-kirjaston avautuminen viivästynyt

Valtakunnallisen E-kirjaston piti avautua käyttöön jo viime viikolla.  Palvelun toimivuudessa on ollut käynnistymisongelmia.

Maanantaista alkaen E-kirjasto-sovellus on toiminut ainoastaan Applen laitteille, joihin sovellus ladattavissa on saatavilla App Storesta. Sen sijaan Android käyttöjärjestelmää käyttävillä laitteilla palvelu ei vielä toimi. Sovelluksen saaminen Play-kauppaan on viivästynyt.

Kuntien yhteinen E-kirjasto antaa kaikille suomalaisille tasa-arvoisen mahdollisuuden käyttää kirjastojen digitaalisia sisältöjä. Englannin- ja muunkielinen aineisto saadaan mukaan valikoimaan viimeistään heinäkuun alussa.

Palvelun kautta saatavilla on satoja e- ja äänikirjoja, sekä 60 aikakauslehteä. Aineistoja hankitaan koko ajan lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

E-kirjastoa pääsevät käyttämään palveluun liittyneiden kuntien asukkaat E-kirjasto-mobiilisovelluksella. Palveluun tarvitaan vahvaa tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla vain ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Ellei se ole mahdollista rekisteröinti palvelun käyttäjäksi voidaan tehdä kirjastoissa.