Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
21.12.2022 13:40 Pasi Karjalainen

Bomban joulu tarjoaa perinteitä, puuhaa ja rauhoittumista

Bomban kylpylähotelli Nurmeksessa valmistautuu ottamaan vastaan jouluvieraat. Heille tarjolla on perinteitä ja puuhaa, mutta mahdollisuus on myös rauhoittua arjen kiireiltä.  

Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kertoo asiakkaiden löytäneen todella hyvin muutaman vuoden ajan myynnissä olleen kolmen vuorokauden joulupaketin. Tänäkin vuonna paketit myytiin loppuun ennätysajassa, ja moni varaa seuraavan joulun paketin jo pois lähtiessään. Aatonaatosta joulupäivään kestävän majoituksen lisäksi paketti sisältää ruokailut ja jouluohjelman. Kylpylä on tietysti käytettävissä jokaisena päivänä.

Tenhusen mukaan joulupakettikiintiön lisäksi varattavaksi jätetään aina myös yksittäisiä huoneita. Vaikka kylpylähotelli olisikin loppuunmyyty, tilaa löytyy karjalaiskylän mökeistä etenkin joulun ja uudenvuoden sekä uudenvuoden loppiaisen välipäivinä.

Jouluvieraat saapuvat Bomballe siis aatonaattona, jolloin heille järjestetään tervetuliaistilaisuus glögitarjoiluineen. Samalla Tenhunen suosittaa kaikille Immanuel-jouludraaman seuraamista Puu-Nurmeksessa samana iltana.

Aattopäivänä Kalevalahovissa on tarjolla askartelua, piparinkoristelua ja muuta puuhaa. Joulurauhan julistuksen voi Kalevalanhovissa seurata suurelta näytöltä.

Puurolounas tarjotaan Trattoriassa, ja iltapäivällä Kalevanhovissa on mahdollisuus tavata joulupukkia perheittäin.

Aattona rantasauna on lämpimänä, ja vuoroja niin naisille kuin miehillekin on kahteen otteeseen. Joulusaunaan pääsee myös kylpylän saunamaailmassa.

Jouluillallinen tarjoillaan Bomban talossa kahtena kattauksena.

Joulupäivän ohjelmassa on lumirieha, jolloin Kalevalanhovin edestä on mahdollisuus rekiajeluun suomenhevosella,  poniratsastukseen ja lumikenkäkävelyä. Kodassa on palavat tulet, joilla voi paistaa makkaraa ja tulistella.

Sanna Tenhunen muistuttaa alueen oivallisista ulkoilumaastoista ja laduista, joista voi nauttia omatoimisesti. Bomballa pääsee testaamaan eLylyä, sähköpotkulaudan talvista vastinetta. Pulkat ja potkukelkat ovat vapaasti vieraiden käytössä. Lisäksi on pieni määrä vuokrattavia lumikenkiä.

Ja jos on huonompi sää, kylpylässä pääsee lämpimään veteen nauttimaan maisemista.

Iltapäivällä Bomban talolla kuullaan joulumusiikkia ja iltaohjelmassa on karaokea niin lapsille kuin aikuisillekin Bomban oluttuvalla. Kylpylähotellilla jouluilta rauhoitetaan lepoa varten, mutta vauhdikkaampaa menoa kaipaaville tarjolla on Ravintola Lempin jouludisco.

Vuosi vaihtuu discomusiikin tahdissa

Uudenvuoden aattoa otetaan Bomballa vastaan juhlaillallisella ja Kukko Boys -yhtyeen esiintymisellä. Vaskiyhtye on liikkeellä isommalla kokoonpanolla ja ohjelmistossa on 1970-luvun discoklassikkoja Disco Inferno -shown merkeissä.

Tenhunen toivoo, että myös nurmekselaiset tulevat ottamaan vastaa uudenvuoden Bomballe.