Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
23.02.2022 11:04

Viranomaiset harjoittelevat paikallispuolustusta Pohjois-Karjalassa

Kainuun prikaati toteuttaa paikallispuolustusharjoituksen Pohjois-Karjalan alueella 26.2. - 5.3.2022. Harjoitustoiminta tapahtuu pääosin Joensuun, Kiteen, Liperin, Juuaan ja Kontiolahden alueilla. Tavoitteena on kehittää maavoimien valmiutta ja suorituskykyä siten, että häiriötilanteissa kyetään toimimaan nopeasti myös paikallisella tasolla.

Maavoimien tiedotteen mukaan paikallispuolustusharjoitus kehittää alueen viranomaisten, elinkeinoelämän ja Maavoimien paikallisjoukkojen yhteistoimintaa paikallisturvallisuuden tehtävissä osana yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta. Harjoituksessa ratkaistavat häiriötilanteet ovat luonteeltaan eri viranomaisten yhteistoimintaa vaativia kokonaisuuksia siviiliympäristössä.

Paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu henkilöstöä, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista, Karjalan lennostosta ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Puolustusvoimien osuus osallistuvasta henkilöstöstä on noin 340.

Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Pohjois-Karjalan alueelta muun muassa aluehallintovirastosta, maakuntaliitosta, poliisista, pelastuslaitoksesta, tullista, Siun sotesta, kunnista, SPR:stä, Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy Polkasta, Logistiikkarykmenteistä ja Puolustusvoimien palvelukeskuksesta.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

Harjoitukseen liittyy reserviläisten osalta kovapanosammunnat Onttolassa torstaina 3.3. Yksittäisissä harjoituskohteissa voidaan käyttää paukkupatruunoita. Harjoituskohteissa on valvomassa sekä kouluttajia että erotuomareita huomioliivein varustautuneina.

Harjoitukseen liittyy Karjalan lennoston lentotoimintaa keskiviikkona 2.3.

Paikallispuolustusharjoitus Pohjois-Karjalassa toteutetaan samanaikaisesti Lapin vastaavan harjoituksen kanssa ja ne ovat osa valtakunnallista harjoitusrupeamaa, joka jatkuu seuraavalla viikolla Etelä-Suomessa.

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Kainuun prikaatin sosiaalisen median kanavilla Facebook, Twitter ja Instagram hashtageilla #paikallisturvallisuus ja #paikallispuolustajat sekä #savokarjala22.