Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
07.02.2023 11:46 Vaarojen Sanomat

Sivistysjohtaja-rehtorin virkaa ei toistaiseksi täytetä

Juuan kunnan määräaikainen sivistysjohtaja-rehtori virka jätetään menossa olevan rekrytoinnin osalta täyttämättä. Syy on haastatteluun valittujen hakijoiden häviäminen matkan varrella.   Päätöksen asiasta teki kunnanjohtaja Henri Tanskanen viranhaltijapäätöksellä.

Sivistysjohtaja-rehtorin tehtävät järjestetään nyt sisäisesti, kunnes organisaatiomuutos on valmis ja vakituinen viranhaltija on nimitetty.

Juuan kunnassa oli haettavana sivistysjohtajarehtorin virka määräaikaisena, koska organisaatiomuutos on valmisteilla. Tehtävää haki määräajan päättymiseen mennessä yhdeksän henkilöä, joista yksi vetäytyi alkuvaiheessa.

Tarkempaan ansiovertailuun valittiin kolme hakijaa, joilla oli tehtävässä menestymisen kannalta vähäistä suurempi kokemus esihenkilötehtävistä, taloushallinnosta sekä yleisjohtamisesta sivistyksen ja kasvatuksen toimialalla. Myös lukiokokemusta painotettiin, sillä nykyisellään sivistysjohtaja-rehtori johtaa Juuan lukion toimintaa.

Edellä mainituista kolmesta hakijoista yksi sai hakuaikana viran toisaalta, yksi vetäytyi henkilökohtaisiin syihin vedoten ja yksi ei saapunut järjestettyyn haastatteluun.

Muilla hakijoilla ei ollut sellaista esihenkilö- ja johtamiskokemusta, joka olisi selkeästi hyödyksi täytettäessä määräaikaista johtavan viranhaltijan virkasuhdetta. Asiassa on erityisesti kiinnitetty huomiota siihen, että viranhaltijan olisi tullut omaksua vaativa sivistysjohtaja-rehtorin tehtävä lyhyessä ajassa etenkin henkilöstö- ja taloushallinnon osalta.

Asiassa on konsultoitu tehtävää hoitanutta viranhaltijaa ja hallintojohtajaa. Asia saatetaan viipymättä tiedoksi kunnanhallitukselle.