Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
16.11.2022 11:52 Vaarojen Sanomat

Siun soten monipalveluauto Juukaan joulukuussa

Siun sotessa valmistaudutaan monipalveluauton toiseen kokeilujaksoon. Marras-joulukuussa toteutettavaa kokeilua varten auton sisätilat muokataan sairaanhoitajan vastaanottoa varten. Ensimmäisen kokeilujakson aikana autossa tehtiin koululaisten hammastarkastuksia.

Marras-joulukuun kokeilun aikana monipalveluauto vierailee Ilomantsissa, Juuassa, Joensuun kantakaupungissa, Lieksassa, Nurmeksessa ja Valtimolla. Monipalveluauto starttaa Ilomantsiin tiistaina 29.11. Seuraavalla viikolla matka jatkuu Juukaan, jossa auto vierailee Kajoossa, Etelä-Vuokossa, Ahmovaarassa ja Juuan keskustassa.

Tarkemmat kuntakohtaiset pysähdyspaikat, palvelut, aikataulut ja ajanvarausohjeet tiedotetaan myöhemmin Siun soten verkkosivuilla ja paikallislehdissä, kun kaikki käytännön järjestelyt on saatu tehtyä.

Juuassa monipalveluautossa tarjotaan muun muassa influenssa- ja koronarokotuksia sekä annetaan terveysneuvontaa ilman ajanvarausta. Autolla voi käydä mittauttamassa esimerkiksi verenpaineen tai tarkistuttamassa korvat. Ilomantsissa ja Juuassa järjestetään ajanvarauksella myös luomientarkastusta.

Monipalveluauton toisen kokeilujakson tavoitteena on saada tietoa ja kokemusta siitä, miten auto soveltuu sairaanhoitajan työtilaksi ja ennen kaikkea siitä, miten auto tavoittaa asiakkaat, ajanvarauksella ja ilman.

Monipalveluautokokeilu toteutetaan osana Siun soten Tulevaisuuden sote-keskushanketta.