Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
27.01.2021 16:19

Seuraavana rokotusvuorossa yli 80-vuotiaat

Siun soten alueella on keskiviikkoaamuun 27.1. mennessä annettu yhteensä 5 982 koronavirusrokotetta, joista 1. rokotusannoksia on 5 523 ja 2. rokoteannoksia 459 kappaletta. Tähän mennessä 1. rokoteannos on annettu kaikille koronapotilaiden ja koronanäytteiden kanssa työskenteleville sote-ammattilaisille ja infektiovastaanottojen henkilöstölle. Näiden ryhmien osalta käynnissä on jo 2. rokotuskierros.

Tämän viikon aikana (vko 4) 1. rokotukset saadaan päätökseen myös ikäihmisten asumispalveluyksiköissä. Hoivakotien 2. rokotuskierros käynnistyy viikolla 6. Käytössä olevaa BioNTechin ja Pfizerin rokotetta annetaan kaksi annosta noin kolmen viikon välein.

Seuraavaksi Siun soten alueella käynnistyvät ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvien rokotukset. Ikä on merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä. Tämän vuoksi riskiryhmien rokotukset käynnistyvät iäkkäimmistä henkilöistä.

Ensimmäisenä rokotusvuoroon tulevat 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt. Tähän rokotusryhmään kuuluu noin 8 000 ihmistä, mikä on noin 5,5 prosenttia kaikista yli 15-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Rokotusten käynnistämisen aikataulu riippuu rokotteiden saatavuudesta. Tämänhetkisen arvion mukaan yli 80-vuotiaiden rokotukset päästään aloittamaan helmikuussa. Tämä kuitenkin edellyttää, että rokotuksia tulee lähiviikkoina suunnitelmien mukaisesti.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokotusten jälkeen, rokotusvuoroon tulevat 75–79-vuotiaat ja seuraavaksi 70–74-vuotiaat. Iän perusteella riskiryhmään kuuluvien rokotusten jälkeen vuorossa ovat sairautensa puolesta riskiryhmään kuuluvat