Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
15.08.2023 13:59 Vaarojen Sanomat

Pohjois-Karjalan kutsunnat alkoivat

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat Pohjois-Karjalassa alkoivat eilen tiistaina 15. elokuuta. Juuassa kutsunnat järjestetään torstaina 31.8. 

Tämän vuoden kutsunnat koskevat pääosin vuonna 2005 syntynyttä ikäluokkaa  ja yhteensä 956 henkilöä. Erillisiä kutsuntatilaisuuksia järjestetään 19 kappaletta 13 paikkakunnalla.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisten palveluskelpoisuus sekä päätetään palveluksesta. Kutsunnanalaisten on mahdollista päästä palvelukseen kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden eli vuosien 2024, 2025 ja 2026 tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin.

Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsunnoissa omat toiveensa palveluksen aloittamisajasta- ja paikasta kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti, mikä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin. Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.