Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
09.03.2022 10:57

Neuvova puhelin väestönsuojelusta

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen henkilöstö on saanut paljon yhteydenottoja väestönsuojeluun liittyen. Maakunnan asukkaita on mietityttänyt oman alueen väestönsuojat sekä mahdollinen säteilyvaara. Kysymyksiä varten onkin nyt perustettu pelastuslaitokselle neuvontapuhelin 013 330 9292.

– Haluamme keskittää meille tulleet yhteydenotot ja siksi avaamme tämän palvelun, kertoo valmiusasiantuntija Minna Kettunen.

– Edelleen korostamme, ettei Suomeen tällä hetkellä kohdistu uhkaa, jokainen voi siis nukkua yönsä rauhassa. Hätätilanteessa soitetaan edelleen yleiseen hätänumeroon 112.

Väestönsuojeluun liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä myös sähköpostitse palotarkastus@pkpelastuslaitos.fi.

Pohjois-Karjalan pelastusalanliitto ja pelastuslaitos järjestävät myös yleisen verkkokeskustelutilaisuuden väestönsuojelusta Teams-yhteydellä tiistaina 15.3.

Pelastuslaitos päivystää yhtenä sisäisen turvallisuuden viranomaisena 24/7 ja varautuu erilaisiin häiriötilanteisiin sekä on valmiudessa toimimaan kaikissa turvallisuustilanteissa yhdessä muiden viranomaisten ja kuntien kanssa.

Pelastuslaitos tiedottaa ja ohjeistaa aina erikseen, mikäli väestönsuojaamiselle esimerkiksi väestönsuojiin tai turvallisempaan ympäristöön siirtymiselle olisi tarvetta. Tällä hetkellä tällaista uhkaa ja tarvetta ei siis ole.

Jos suojautumista edellyttävä vaara uhkaisi, lähtökohtana on, että asukkaat siirrettäisiin etupainotteisesti turvallisempaan ympäristöön muualle.