Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
16.05.2023 13:29

Lieksan kaupunki jakaa toiminta- ja kohdeavustuksia

Lieksan kaupungin hyvinvointilautakunnan ja kaupunginhallituksen vuosittainen avustushaku yhdistyksille on päättynyt ja myönnettäviä avustuksia valmistellaan parhaillaan toimielinkäsittelyihin. Yhdistykset hakivat kaupungilta toiminta-, kohde- ja talkooavustuksia.

Kaupungin tiedotteen mukaan avustuksiin on varattu noin 120 000 euron määräraha kaupungin talousarvioon. Lieksa 50 -juhlavuoden kunniaksi myönnettiin alkuvuonna lisäksi 30 000 euroa yhdistysten ynnä muiden toteuttamien juhlavuoden tapahtumien toteuttamiseen.

Nyt jaossa olevilla toiminta-, kohde- ja talkooavustuksilla tuetaan lieksalaisten yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen toimintaa sekä tapahtumien järjestämistä Lieksan kaupungin alueella, Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen ja elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertovat.

Lieksa 50 -juhlavuoden erillinen avustushaku painottui pelkästään uusiin tapahtumiin. Tälle vuodelle on siis jaossa yhteensä ennätyksellinen noin 150 000 euron potti yhdistysten toimintaan ja tapahtumien toteuttamiseen. Hakemusten määrä avustushaussa oli suunnilleen aikaisemman suuruinen.

Kaupungin avustusohje linjaa osaltaan perusteita, miten avustuksia esitetään jaettavaksi. Hyvinvointilautakunta käsitteli avustuksia kokouksessaan eilen 16.5. ja kaupunginhallitus käsittelee asiaa 22.5.