Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
23.05.2023 11:45

Lieksa otti käyttöön ympäristölupien sähköisen asiointipalvelun

Lieksan kaupungin ympäristönsuojelu on ottanut 8.5. käyttöön ympäristölupien sähköisen asiointipalvelu Lupapisteen.

Lieksan kaupungin tiedotteen mukaan palvelun avulla vähennetään tarvetta paperisten hakemusten ja dokumenttien toimittamiselle sekä toimistokäynneille. Palvelun käyttöönoton tavoitteena on lupakäsittelyjen nopeutuminen ja sujuvoittaminen. 

Lupapiste kattaa ympäristö- ja maa-aineslupien, ilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen, ja palvelu toimii myös sähköisenä neuvontapyyntökanavana. Lupapisteen kautta voi tehdä myös kirjalliset vireillepanoilmoitukset. Suullisia vireillepanoilmoituksia ei oteta vastaan kuin poikkeustilanteessa. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen ja suunnittelijoiden tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

Lupapiste ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta sekä tekemään hakemuksen tai ilmoituksen valitun toimenpiteen pohjalta. Esimerkiksi kiinteistön tiedot saadaan helposti neuvontapyyntöön tai lupahakemukseen palvelun paikkatietojen avulla.

Ympäristösuojelun lisäksi Lieksan kaupungin rakennusvalvonta käyttää Lupapiste-palvelua luvitukseen liittyvissä asioissa.