Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
18.05.2022 11:22

Kunnanhallituksesta vastatarjous Opistotalosta

Juuan kunnanhallitus ei hyväksy juukalaisten matkailuyrittäjien Opistotalosta tekemää 180 000 euron ostotarjousta, vaan teki 210 000 euroa vastatarjouksen. Vastatarjous pitää sisällään liittymät sekä lohkaistavan maa-alueen. Vastatarjoukseen tulee antaa vastaus sunnuntaihin 22.5. mennessä.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 11.4., että kansalaisopiston kiinteistö osoitteessa Rakkaudenkuja 1 asetetaan julkiseen tarjouskilpailuun. Pohjahinnaksi määritettiin 350 000 euroa.

Kiinteistön julkinen tarjouskilpailu avattiin 28.4., ja tarjoukset pyydettiin jättämään 11.5. mennessä.

Annettuun määräaikaan mennessä tuli yksi tarjous Kai Iiskolan, Jouni Porokan ja Marjo Pääskyvuoren Kylä Hotelli Puu-Juualta. Tarjous kiinteistöstä tontteineen oli 180 000 euroa.

Kunnanhallitus toteaa, että esitetty tarjous on markkinahintainen, sillä kohde on ollut julkisessa myynnissä. Tähän nähden arviokirjan osoittama arviohinta on kuntalain näkökulmasta toissijainen.

Ottaen kuitenkin huomioon kohteen tasearvon sekä muut kunnalle tulevat kustannukset, kauppahinta ei kattaisi kunnan kuluja. Lisäksi tarjouksen hyväksymistä vastaan on esitettävissä argumentti siitä, ettei kunnan ole välttämätöntä luopua rakennuksesta, jossa on sille tärkeää kuntalaistoimintaa. Näin ollen vastatarjouksen esittäminen katsottiin perustelluksi.