Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
15.02.2022 15:39

Koronarajoitukset päättyvät Pohjois-Karjalassa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 15.2. kumonnut koronarajoituspäätökset Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla. Rajoitukset päättyivät välittömästi. Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat rajoitukset jatkuvat vielä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi yleisötilaisuuksien henkilömäärää koskevat rajoituspäätökset kolmen sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Myös tilojen terveysturvallista käyttöä koskevat velvoitteet päättyivät.

Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien asiantuntijatahoina antamien tilannearvioiden pohjalta Itä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että rajoitukset eivät ole enää välttämättömiä sairaanhoitopiirien alueilla. Saatujen selvitysten perusteella rajoitusten haitat olisivat tällä hetkellä hyötyjä suuremmat, ylijohtaja Soile Lahti totesi.

Epidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi. Turvavälit, hyvä hygienia ja kasvomaskin käyttö ovat edelleen tärkeitä keinoja taudin leviämisen estämisessä. Myös oman kunnan ja sairaanhoitopiirin antamia, paikallisesti suunnattuja suosituksia koronaepidemiaan liittyen on suositeltavaa noudattaa, aluehallintoylilääkäri Sami Remes korostaa Itä-Suomen aluehallintovirastosta.