Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
11.05.2022 12:38

Kolin pysäköintialueita laajennetaan sataman tukiparkilla

Metsähallitus on suunnittelemassa Kolille uutta pysäköintialuetta Rantatien viereen sataman läheisyyteen. Aluejohtaja Jouni Aarnio Metsähallitukselta kertoo, että Kolin matkailualueen pysäköintiratkaisut -yleissuunnitelmassa lähtökohtana on ollut pysäköinnin hajauttaminen Kolilla matkailijamäärän jatkuvasti kasvaessa.

- Vuoden 2020 lopussa vahvistetussa yleissuunnitelmassa yhtenä linjauksena oli, että Rantatien tukiparkkia lähdettäisiin kehittämään tuomalla uusi vaihtoehto kansallispuiston ja sataman kävijöitä palvelemaan.

Kaupungin tiedotteen mukaan Metsähallitus ja Lieksa ovat työstäneet alueen suunnitelmaa yhteistyössä, sillä alue on kaupungin omistuksessa.

- Lieksan kaupunki on vuokraamassa alueen Metsähallitukselle pysäköintikäyttöön, ja alueen luvitus on juuri käynnistymässä, sanoo Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen.

- Kyseinen alue tulee olemaan mukana myös kevään aikana käynnistettävässä Purnulahden asemakaavassa, eli asiaa edistetään kaupungilla sitäkin kautta.

Sataman tukiparkin rakentaminen olisi tavoitteena käynnistää vielä tänä kesänä.

- Luvitus on siis käynnistynyt, ja prosessin edetessä suunnitelmien mukaan Metsähallituksella olisi mahdollista aloittaa rakentaminen syksyn kuluessa, Saastamoinen tarkentaa.

Jouni Aarnio ja Susanna Saastamoinen pitävät uuden pysäköintialueen rakentamista tervetulleena lisänä Kolin alueelle. - Sataman tukiparkin rakentaminen on Kolin matkailuvision 2050 mukaista, ja osaltaan se tuo kaivattua helpotusta kansallispuiston samoin kuin sataman alueen kävijöille.

Sataman tukiparkkiin olisi tulossa noin sata paikkaa henkilöautoille. Alue on suunniteltu rakennettavaksi murskepintaiseksi.