Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
23.01.2024 13:49 Vaarojen Sanomat

Keräys äänestyspaikoilla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi

Presidentinvaalien äänestyspaikoilla on mahdollista tukea kotimaan vammaisia ja pitkäaikaissairaita. Tuhannet vapaaehtoiset toteuttavat keräyksen ympäri Suomen, ja suurin osa heistä on itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita. Lahjoituksilla järjestetään muun muassa vertaistukea, apuvälineitä, kuntoutusta ja opaskoirien koulutusta.

– Käytännön tasolla pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tulot voivat olla erittäin pienet ja lisäkuluja tulee lääkkeistä ja muista erityistarpeista. Myös pitkään sairastaminen ja ehkä jopa elämän pituiset kivut sekä hankaluudet voivat aiheuttaa masennusta ja ahdistusta. Tällöin kaikki hyvät asiat tuovat arkeen pieniä parempia hetkiä, joita esimerkiksi lahjoitustuotoilla voidaan toteuttaa, kertoo Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Apu menee perille yli 700 paikallisen vammais- ja kansanterveysyhdistyksen kautta ympäri Suomen. Yhdistyksillä on merkittävä rooli vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvinvoinnin tukemisessa. Keräys on järjestetty vapaaehtoisten voimin äänestyspaikoilla vaalien yhteydessä 117 vuoden ajan.

Pieni ele -vaalikeräys presidentinvaalien äänestyspaikoilla 17.–23.1. ja 28.1.2024 sekä mahdollisella vaalien toisella kierroksella 31.1.–6.2. ja 11.2.2024.