Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
20.10.2021 17:46

Käyttökatko Vaara-kirjastojen palveluissa

Kaikki Vaara-kirjastot ovat kiinni tiistaina 2.11.2021 kirjastojärjestelmän palvelimen vaihdon takia. Myös verkkokirjasto ja omatoimikirjastot ovat päivän ajan pois käytöstä, eikä kirjaston e-aineistoja voi käyttää.

Verkkokirjasto suljetaan maanantaina 1.11. kello 21.

Asiakkaille ei lähde sähköposti-ilmoitusta lähestyvästä eräpäivästä tiistain aikana, joten kirjasto kannustaa asiakkaita seuraamaan itse eräpäiviä tavallista tarkemmin. Maanantaille ja tiistaille 1.–2.11. osuvat eräpäivät on siirretty keskiviikolle 3.11.

Joensuun pääkirjasto, Lieksan kirjasto ja Nurmeksen pääkirjasto ovat kiinni myös pyhäinpäivänä, lauantaina 6.11. Omatoimisopimuksen tehneet asiakkaat voivat käyttää omatoimikirjastoja normaalisti myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Omatoimisopimuksella kirjastoa voi käyttää iltaisin kello 21 saakka, mutta aamupäivisin omatoimiasiointi on pois käytöstä.

Palvelimen vaihto tapahtuu tämän syksyn aikana monessa suuressa suomalaisessa kirjastokimpassa. Palvelimien keskittämisellä taataan sekä toiminnallinen että taloudellinen tehokkuus.

Vaara-kirjastojen Koha-kirjastojärjestelmän nykyinen palvelin on ollut käytössä pitkään, joten uudempaan tekniikkaan siirtymisen myötä myös järjestelmän käyttöteho paranee.