Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
26.10.2022 10:56

Juuka haluaa röntgenin takaisin

Juuan kunnanhallitus vaatii, että Juukaan palautetaan röntgenpalvelut. Hallitus esittää Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuustolle, että se hyväksyy röntgeniä koskevan palvelutuotantosuunnitelman muutoksen. Lisäksi kunnanhallitus pyytää Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen tarkastuslautakunnalta kantaa asiaan hyvinvointialueen toiminnan arvioimiseksi.

Juuan kunta perustelee vaatimustaan muun muassa perustuslain takaamalla kansalaisten yhdenvertaisuudella ja kaiken aikaa heikentyneillä terveysaseman lääkäripalveluilla.

Akuutti syy on voimakkaasti kohonnut polttoaineen hinta. Kuntaan on tullut useita viestejä siitä, että kotiin jäädään mieluummin sairastamaan kuin hakeudutaan muiden kuntien terveysasemille. Tilanne on heikentynyt voimakkaasti kesän ja syksyn 2022 aikana  Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aloittaessa toimintaansa.

Juuan terveysaseman röntgenin toiminta päättyi 1.7.2020. Muutos oli osa Siun soten yhtymävaltuuston vuonna 2018 hyväksymää palvelutuotantosuunnitelmaa. Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valtuusto hyväksyi muutettuna palvelutuotantosuunnitelman kesäkuussa 2022.

Nykyisen palvelutuotantosuunnitelman mukaan Juuan terveysaseman asiakkaat ja potilaat voivat käydä natiiviröntgentutkimuksissa, hampaiston ja leuan panoraamakuvauksissa sekä ultraäänitutkimuksissa muissa röntgeneissä.