Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
30.06.2021 17:23

Juuassa seitsemän uutta koronavirustartuntaa

Juuassa on viime viikon aikana todettu yhteensä seitsemän koronavirustartuntaa. Tartunnoista valtaosa liittyy samaan, perhepiirissä levinneeseen tartuntaketjuun.

Yhteen tartunnoista liittyy myös mahdollisia altistumistilanteita Juuan keskustan liikkeissä 23. ja 24.6. Altistumisajat ja -paikat ovat keskiviikkona 23.6. kello 13.30 - 13.45 S-market, keskiviikkona 23.6. kello 13.30-14.00 apteekki ja torstaina 24.6. kello 15.30 K-market.

Samaan aikaan samoissa tiloissa olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin.

Pohjois-Karjalassa todettiin juhannusviikonlopun 25.-27.6. aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on todettu viikonloppuna Joensuussa, Juuassa, Liperissä ja Rääkkylässä. Tartuntoihin ei liity laajempia altistumisia, ja Siun sote on ollut suoraan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin.

Tartunnoista suurin osa on peräisin ulkomailta tai ne on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä. EM-kisamatkalta peräisin olevia tartuntoja pohjoiskarjalaisilla on todettu neljä kappaletta. Kahden tartunnan alkuperä ei ole tiedossa.

Siun sote muistuttaa, että edelleen on syytä hakeutua oireisena koronavirustestiin ja noudattaa terveysturvallisuusohjeita.