Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
16.05.2023 12:38

Juuan seurakunnan leirimaksuun reilu korotus

Juuan seurakunnan lastenleirien leirimaksu korotetaan 1.6. alkaen 20 euroon päivässä, kirkkoneuvosto päätti viime viikon kokouksessaan. Leirimaksuista voi kuitenkin hakea vapautusta taloudellisin perustein.

Aikaisemmin Juuan seurakunnassa lastenleirin leirimaksu on ollut kahdelta yöltä kymmenen euroa tai 20 euroa sen  mukaan, onko osallistuja Juuan seurakunnan jäsen vai ei.

Päätöksen perustelujen mukaan yleisen kustannustason nousu vaikuttaa leirien kustannuksiin. Leirikeskuksen vuokrat ovat nousseet 1.4. alkaen kirkkoneuvoston helmikuussa tekemän päätöksen perusteella. Samoin palkkakustannukset ja elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet.

Kuluvan kesän 7-12 -vuotiaille tarkoitettu varhaisnuorten leiri järjestetään yhteistyössä Juuan kunnan ja Pielisen 4H-yhdistyksen kanssa. Perusteluna on sama kuin muussakin nuorisotyössä tehtävässä yhteistyössä: Järjestäjät tekevät työtä samojen lasten ja nuorten kanssa.

Resurssien yhdistäminen on katsottu järkeväksi myös siksi, että leirille saadaan riittävästi ohjaajia. Lisäksi useamman toimijan yhteistyö mahdollistaa monipuolisen ohjelman.