Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
08.08.2023 13:20 Vaarojen Sanomat

Juualla varajäsenten vuoro jätelautakunnassa

Juuan kunnanhallitus esittää, että kunnanvaltuusto valitsisi kaksi varajäsentä Savo-Pielisen jätelautakuntaan valtuustokauden kahdelle viimeiselle vuodelle.

Savo-Pielisen jätelautakunnassa 11 on jäsentä ja kullakin jäsenellä henkilökohtainen varajäsen. Jäsenet valitaan jätelautakuntaan kunnittain tai seuduittain. Pielisen Karjalan seudulla eli Lieksalla, Nurmeksella ja Juualla on lautakunnassa kaksi jäsenpaikkaa.

Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitoksen jälkeen Pielisen Karjalan kuntien kesken on neuvoteltu järjestelystä, jonka mukaan alkavalla valtuustokaudella Nurmes nimeäisi varsinaisen jäsenen koko nelivuotiskaudeksi. Juuka nimeää toisen jäsenen kaksivuotiskaudeksi, jonka jälkeen Lieksa nimeää varsinaisen jäsenen valtuustokauden kahdelle viimeiselle vuodelle. Kunta, jolla ei ole varsinaista jäsentä jätelautakunnassa, nimeää molemmat varajäsenet.

Järjestelyssä jokaisella kunnalla on jatkossa kaksi perättäistä kaksivuotiskautta varsinainen jäsenyys, jota seuraa yksi kahden varajäsenen kaksivuotiskausi.