Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
02.11.2022 13:07

Hyvinvointialueen kuntakierros Juukaan 15.12.

Kohti hyvinvointialuetta -kuntakierros vierailee Juuassa torstaina 15.12. Tilaisuus on Ellinkulmassa aamupuuron yhteydessä.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut ensi vuoden alusta lähtien. Alueen kaikissa 13 kunnassa järjestetään marras–joulukuun aikana asukastilaisuuksia, joissa kerrotaan hyvinvointialueen valmistelusta. Tilaisuuksissa käydään myös keskustelua siitä, mitä hyvinvointialueuudistus tuo mukanaan.

Samalla tehdään tutuksi jo olemassa olevaa kehitystyötä ja järjestöavustuksia sekä kartoitetaan, millaisia osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia asukkaat toivovat arkensa tärkeisiin palveluihin.

– Kohti hyvinvointialuetta -kuntakierroksella olemme mukana joulunavauksissa, toreilla, kohtaamispaikoissa ja kunnanvirastoissa. Siksi kierros tulee olemaan kuntien itsensä näköinen ja tilaisuuksien sisällöt eroavat toisistaan jonkin verran, kumppanuuspäällikkö Maarita Mannelin kertoo.

Kierroksen kokoonpanossa on mukana muun muassa hyvinvointialueen valmistelijoita, Siun soten työntekijöitä eri toimialueilta, hankeasiantuntijoita, digitukihenkilöitä ja hyvinvointialueen osallisuusvaliokunnan jäseniä.

Lieksassa kuntakiertue pysähtyy joulunavauksessa sunnuntaina 27.11. ja Nurmeksessa lauantaina 3.12. Porokylän joulutapahtumassa.