Tänään on sunnuntai 07.03.2021

Uutiset

Lautakunta esittää kuntoportaita Kokkokalliolle

Juuan hyvinvointilautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kuntoportaita koskevaan valtuustoaloitteeseen suhtaudutaan myönteisesti. Lautakunta esittää, että kuntoportaat rakennettaisiin Kokkokallion pururadan yhteyteen ensi keväänä ja kesänä. Kuntoportaiden kustannusarvio on 7 500 euroa, mihin varaudutaan ensi vuoden talousarviossa.

Jonna Martikainen (ps.) ja 16 muuta valtuutettua jättivät syyskuussa valtuustoaloitteen kuntoportaiden rakentamisesta Juukaan.

Liikunta- ja tekniset palvelut ovat yhteistyössä tarkastelleet portaiden sijoitus- ja rakentamismahdollisuudet ja päätyneet esittämään, että portaat sijoitetaan Kokkokallion pururadalle. Paikan valintaa tukee Kokkokallion pururadan keskeinen sijainti, sekä jo olemassa oleva lenkkeilyreitistö. Paikalle on helppo saapua kävellen tai pyöräillen.

Kuntoportaat rakennetaan pulkkamäen viereen, molemmin puolin harjannetta. Näin saadaan portaille riittävästi pituutta, sekä erilaisia vaikeustasoja. Lisäksi portaiden valaistus voidaan toteuttaa jo olemassa olevilla valopylväillä.

Portaiden pituudeksi tulee yhteensä noin sata metriä sisältäen harjanteen molemmat puolet. Pulkkamäen puolelle tulee alkuun loivemmat noin 60-70 metriä pitkät portaat, jonka jälkeen on tasanne ja tasanteelta portaat jyrkkenevät mäen päälle. Mäen toiselle puolelle pururadan taakse tulevat haastavammat, jyrkemmät portaat, joiden pituus on noin 30 metriä.

Pulkkamäen puoleisiin portaisiin rakennetaan kaide molemmin puolin portaita ja toiselle puolelle kaide rakennetaan yhdelle puolelle portaita.

Kuntoportaat rakennetaan teknisen toimen omana työnä keväällä ja kesällä 2021.

Portaat eivät ole talvikunnossapidetyt, vaan halutessaan talvikäyttäjät voivat itse puhdistaa portaat käyttöä varten. Portaiden kunnossapito kerrotaan asiakkaille selkeillä kylteillä.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun