Tänään on torstai 04.03.2021

Uutiset

Juuka jatkaa Kolin kimppakyydin rahoitusta

Juuan kunta osallistuu Koli–Juuka -kimppakyydin rahoitukseen myös 1.8.2021 alkavalla kaudella, Juuan kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan. Juuan kunnan rahoitusosuus on edelleen 50 prosenttia Lieksan maksaessa toisen puolen. Vuonna 2019 kustannukset olivat Juuan osalta 9 293 euroa.


Lisäksi Juuan kunta esittää Lieksalle, että ajokauden pituus olisi 2+1+1+1 eli kaksi varsinaista ja kolme erillistä optiovuotta. Palvelutarve tulee arvioida ennen kahden vuoden sopimuskauden päättymistä.

Lieksan kaupunki on järjestänyt Kolin alueelta Juukaan suuntautuvaa palveluliikennettä eli kimppakyytiä jo useamman vuoden ajan. Tammikuusta 2012 alkaen myös Ahmovaaran alueella asuvilla on ollut mahdollisuus käyttää palvelua. Juuan oma kimppakyytipalvelu ei ulotu Ahmovaaran alueelle.

Tällä hetkellä kimppakyyti liikennöintipäiviä on kaksi tiistaisin ja perjantaisin niin, että lähtö Kolilta on aamulla ja paluu Juuasta keskipäivällä. Kyyti maksaa asiakkaalle 7,50 euroa suuntaansa. Sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain mukaiset asiakkaat, eläkeläiset sekä alle 17-vuotiaat lapset maksavat kyydistä 5,50 euroa suuntansa.

Asiakkaita kimppakyytipalvelun piirissä on vuoden 2019 aikana ollut 427, joka on hieman enemmän kuin edellisvuonna. Liikennöitsijältä saadun tiedon mukaan suurin osa matkustajista on eläkeläisiä. Kesäaikaan asiakkaina on jonkin verran myös alueen mökkiläisiä. Asiakkaat ovat Juuan kunnan asukkaita, sekä Kolin alueen asukkaita, jotka käyvät asioimassa Juuan kuntakeskuksessa.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun