Tänään on tiistai 09.03.2021

Uutiset

Kasvomaskit käyttöön terveysasemalla

Siun soten terveyspalveluissa on otettu kasvomaskit käyttöön kaikessa asiakastyössä sekä toimipisteiden yleisissä tiloissa kuten odotusauloissa. Myös asiakkaiden ja potilaiden toivotaan huomioivan maskin käyttö Siun soten toimipaikoissa, jos sen käyttö on henkilölle mahdollista.


Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on huonontumassa. Joensuussa ja Pohjois-Karjalan keskussairaalassa loppuviikosta paljastunut koronavirustartuntojen ryväs on laajentumassa nopeasti. Ryppääseen liittyy tällä hetkellä kymmenkunta varmistettua tartuntaa ja altistuneita on yli sata. Altistumiset ovat tapahtuneet useissa eri työpaikoissa ja harrastusryhmissä, mikä aiheuttaa laajoja karanteeneja Joensuun seudulla.

Viime viikonlopun aikana Siun soten toiminta-alueella on varmistunut myös muita yksittäisiä koronavirustartuntoja. Osa tartunnoista liittyy muualla Suomessa todettuihin tartunta- ja altistumisryppäisiin.

Koronatartuntoja on Pohjois-Karjalassa tilastoitu pandemian aikana Joensuussa, Lieksassa ja Liperissä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun