Tänään on tiistai 09.03.2021

Uutiset

Pieliseltä kuuluneiden avunhuutojen lähde ei selvinnyt

Pelastuslaitos sai lauantai-iltana 26.9. hälytyksen, jonka mukaan Pieliseltä oli kuulunut kolinaa sekä tämän jälkeen avunhuutoja. Avunhuudot olivat kuuluneet Juuan Juntulankylän sekä Vinkariniemen väliseltä vesialueelta. Vesialueelta oli hätäilmoituksen aikaan myös näkynyt valoja.

Pelastuslaitokselta paikalle lähtivät kaksi veneyksikköä henkilöstöineen Juuan paloasemalta, vesisukeltajat Joensuun paloasemalta sekä ensihoitoyksiköt Juuan ja Nurmeksen paloasemilta.
Paikalla ensimmäisenä olleet ensihoitajat lähtivät tiedustelemaan vesialuetta hätäilmoituksen tehneen talon isännän veneellä hänen kanssaan. Myöhemmin paikalle saapui Juuan paloaseman veneyksikkö, joka tiedusteli lähisaaret ja rantoja. Joensuun paloaseman vesisukellusyksikön henkilöstö tiedusteli vastarannan puolelta. Vesi- tai ranta-alueilta ei tavoitettu ketään avun tarvitsijaa, myöskään avunhuutoja tai muita merkkejä vedessä olevista henkilöistä ei havaittu.
Lähellä tapahtuma-aikaa kyseisellä vesialueella oli liikkunut vene, jonka kyydissä olleita henkilöitä ei tavoitettu.
Pelastuslaitos kiittää hätäilmoituksen tehneen talonväen toimintaa ja avustamista pelastustoiminnassa.
Mikäli kyseisellä vesialueella liikkuneilla henkilöillä on tietoa tapahtumasta, pyydetään olemaan yhteydessä Juuan paloasemaan p. 013 330 9241 tai päivystävään palomestariin p. 013 330 9203.

 

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun