Tänään on tiistai 09.03.2021

Uutiset

Laaja koronavirusrypäs Lieksassa

Välitön maskisuositus voimaan koko kaupungin alueella

Lieksassa todettiin tiistai-illan aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tiedossa olevia altistuneita on useita kymmeniä. Jäljitystyö oli keskiviikkona kesken, joten tartuntojen sekä altistuneiden määrät voivat muuttua jäljitystyön edetessä.

Siun soten suosittelee Lieksan kaupungin alueella kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia.

Yli 50 henget kokoontumniset kielletty

Lisäksi Lieksan alueella kaikki yli 50 hengen kokoontumiset kielletään. Nämä tiukemmat varotoimet Lieksan alueella tulevat voimaan välittömästi, ja ne ovat voimassa viikon ajan, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan. Siun sote, Lieksan kaupunki sekä Binderholz Nordic Oy:n Lieksan sahan johto tekevät tiivistä yhteistyötä tartuntojen rajoittamiseksi.

Tartuntojen jäljille päästiin maanantaina 21.9. Lieksassa varmistuneen koronavirustartunnan kautta. Altistumiset ja tartuntojen jäljitystyö keskittyvät tällä hetkellä Binderholz Nordic Oy:n Lieksan sahalle. Yhteisymmärryksessä Siun soten tartuntatautivastaavien kanssa on sahan toimintaa alettu ajamaan alas.

Siun sote on suoraan yhteydessä altistuneisiin. Oireettomat altistuneet määrätään tartuntatautilain mukaiseen kotikaranteeniin ja oireiset altistuneet ohjataan koronavirustestiin.

Lähtökohtaisesti jokainen alueen asukas on itse vastuussa omasta kasvomaskin käytöstään ja vastaa kasvomaskin hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kuluista. Henkilön taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa olla esteenä suosituksen noudattamiselle. Siun sote järjestämä kasvomaskien jakelu vähävaraisille Lieksassa on poliisitalolla. Jakelupiste on avoinna aamupäivisin maanantaista perjantaihin.

 

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun