Tänään on tiistai 09.03.2021

Uutiset

Laivaranta-aloitteelle vihreää valoa lautakunnassa

Hyvinvointilautakunta otti kantaa kunnanhallituksen sille ja tekniselle toimelle valmisteltavaksi siirtämään kuntalaisaloitteeseen laivarannan kehittämisestä.  Lautakunta otti kehittämiseen myönteisen kannan ja siirtää asian jälleen kunnanhallituksen harkintaan.

Liikuntapalveluiden ja teknisten palveluiden edustajat ovat käyneet tutustumassa kohteeseen ja suhtautuvat myönteisesti siihen, että alueelle rakennetaan pieni uimaranta ja grillikota/iso laavu. Uimaranta ja tulipaikka antavat alueelle lisäarvoa ja alueesta muodostuu myös lapsiperheille hyvä retkikohde. Uimaranta rakennetaan aloitteessa kuvattuun paikkaan, nurmialueen kulmaukseen, jolloin uimarannan ja veneliikenteen välille jää turvallinen välimatka. Uimarantaan kaivetaan pohja, laitetaan aluskangas ja ajetaan hiekkaa. Rantaan ei tule laituria turvallisuussyistä, ja uintialue rajataan merkkiponttooneilla. Lisäksi rantaan rakennetaan pieni pukeutumiskoppi. Teknisten palveluiden tehtäväksi tulee uimarannan ja grillikodan/laavun kustannusarvion laatiminen ja sijoittaminen sekä ajoittaminen kunnan investointiohjelmaan.

Kunnanhallitukselle osoitetussa kuntalaisaloitteessa Laivarannan alueen kehittämisestä esitettiin, että tutkittaisiin mahdollisuudet rakentaa alueelle grillauspaikka ja uimaranta sekä mahdollisuudet yrittäjälle pitää alueella kioskia.

Kuntalaisaloitteen allekirjoitti 25 juukalaista ja 15 ulkopaikkakuntalaista. 

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun