Tänään on perjantai 18.06.2021

Uutiset

Kulttuuriperintöalan korona-avustushaku käynnistyi

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut korona-tukipakettiin kuuluvan avustushaun, jolla on tarkoitus tukea taloudellisesti tiukkaan tilanteeseen joutuneita museoita ja muita kulttuuriperintöalan yhteisöjä. Avustusten hakuaika päättyy 23.6.2021.

Avustus on tarkoitettu valtionosuusrahoituksen ulkopuolisten museoiden ja muiden kulttuuriperintöalan yhteisöjen toimintaan, joka on vaikeutunut tai estynyt koronarajoitusten ja -suositusten vuoksi 1.1.–31.5.2021. Avustuksia niille voidaan jakaa yhteensä enintään 1,5 miljoonaa euroa, jos eduskunta hyväksyy koronatukipakettiin kuuluvat määrärahat lisätalousarvioesityksessä.

Avustuksilla halutaan turvata mahdollisuudet huolehtia kulttuuriperintökohteista ja kokoelmista sekä auttaa niistä vastaavia yhteisöjä jatkamaan ja kehittämään toimintaansa.

Avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä voivat hakea esimerkiksi yhdistykset, säätiöt tai osakeyhtiöt, joiden toiminta on ensisijaisesti museo- tai kulttuuriperintötoimintaa. Avustusta ei voida myöntää kunnille tai kuntayhtymille, yksityisille elinkeinonharjoittajille (esim. toiminimiyrittäjät) tai rekisteröimättömille yhteisöille.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun