Tänään on sunnuntai 11.04.2021

Uutiset

Jätekukko hakee uusia kummikouluja

Jätekukko tarjoaa toimialueensa ala- ja yhtenäiskouluille tukea kestävän kehityksen työhön kummikoulutoiminnan kautta.

Kestävä kehitys on olennaisesti mukana koulujen arjessa perusopetuksen opetussuunnitelman kautta. Kummikouluille tarjotaan tuntipaketti, josta koulut voivat muokata sopivan kokonaisuuden omiin tarpeisiinsa. Kummikoulukokonaisuuden teema on kestävä kulutus, johon kuuluu aiheita erityisesti jätteen määrän vähentämisestä, kierrätyksestä ja lajittelusta. Kokonaisuus pitää sisällään muun muassa oppitunteja, ideoita teema- ja pajapäiviin sekä lomakkeita ja ohjeita kummikoulu vuotta varten.

Haussa ovat uudet kummikoulut lukuvuodelle 2021-2022 ja hakuaika on 15.3.-15.4.2021. Jätekukon toimialueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.

– Kummikoulutoiminnassa mukana olleet olleet koulut ovat tykänneet ohjelmasta. Lukuvuoden aikana koulun keke-työ on saatu hyvin alkuun tai se on saanut uutta potkua. Lisäksi koko kouluyhteisön tiedot ja taidot kestävästä kuluttamisesta, lajittelusta, kierrätyksestä ja jätteen määrän vähentämisestä ovat karttuneet. Olemme ottaneet huomioon koronan aiheuttamat rajoitukset ja ohjelman toteutus onnistuu tarvittaessa myös etänä., kertoo ympäristökouluttaja Anja Räisänen.

Hakulomake ja sen ohje löytyvät osoitteesta www.jatekukko.fi/kummikoulu. Samasta osoitteesta löytyy myös lisätietoa kummikoulutoiminnasta kuten muun muassa tuntipaketista ja lukuvuoden kulusta.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun