Tänään on torstai 04.03.2021

Uutiset

Koli-Juuka -kimppakyyti yksipäiväiseksi

Koli-Juuka -kimppakyytireitti muuttuu elokuun alusta ajettavaksi yhtenä arkipäivänä viikossa nykyisen kahden päivän sijasta. Muutosta Lieksan kaupunki perustelee reitin asiakasmäärän vähentymisellä.

Lieksa on kilpailuttamassa Pohjois-Karjalan hankintatoimen kautta koulu- ja kimppakyytikuljetuksia. Sopimukset kilpailutetaan ajokaudelle 1.8.2021 - 31.07.2024 ja lisäksi yhden vuoden ja yhden vuoden optiomahdollisuudella (3+1+1 -malli) lukuun ottamatta Koli-Juuka -kimppakyytireittiä, jonka kilpailutusaika on 2+1+1+1.

Kilpailutus alkaa kuluvan viikon lopulla ja on avoinna 22.3. saakka. Lieksan kaupunginhallitus teki päätöksen tarjouspyyntöasiakirjan hyväksymisestä kokouksessaan 15.2.

Lieksan kaupungin kimppakyydit reitteineen ja ajoaikatauluineen pysyvät uudella ajokaudella pääosin ennallaan. Elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen kertoo, että muutoksia tullaan tekemään Koli-Juuka -reitin lisäksi nykyiseen Hattuvaara-Lieksa-ajoreittiin siten, että reitillä on mahdollista päästä myös Patvinsuon kansallispuiston opastuskeskukseen.

- Tämä muutos parantaa Patvinsuon saavutettavuutta, ja muutoksen jälkeen kimppakyydeillä Lieksasta on saavutettavissa Kolin ja Patvinsuon kansallispuistot, samoin kuin Ruunaan retkeilyalue.

Lieksan kaupungin koulukyytien hankinnan arvo on vuositasolla noin 900 000 euroa ja kimppakyytien noin 235 000 euroa vuodessa. 

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun