Tänään on torstai 04.03.2021

Uutiset

Koronarokotusaikoja tulossa varattavaksi perjantaina

Siun soten alueella on käynnissä iän ja sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien henkilöiden koronavirusrokotukset. Rokotteiden saatavuus vaikuttaa varattavissa olevien rokotusaikojen määrään. 

Seuraavan kerran aikoja koronarokotukseen tulee varattavaksi huomenna perjantaina 19.2. Aikoja voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteesta siunsote.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 013 330 2131.

Riskiryhmien rokotusten ajanvaraus käynnistyi viikolla 6. Ensimmäisenä ajanvarauspäivänä rokotusaikoja varattiin noin 1 400. Tällä viikolla varattavaksi tulee 2 000 rokotusaikaa. 

Rokotteiden määrä on huomattavasti rokotusvuorossa olevaa ryhmää pienempi. Tämän vuoksi ajanvarauksessa voi esiintyä ruuhkaa eikä kaikille rokotusvuorossa oleville riitä rokotetta perjantaina avattavista rokotusajoista. Rokotusaikoja avataan lisää viikoittain, kun Siun sote saa rokotteita.

Koska rokotteita on saatavilla rajoitetusti, on erittäin tärkeää, että rokotusajan varaavat vain juuri nyt rokotusvuorossa olevat henkilöt. Siun sote noudattaa rokotusjärjestyksessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta.

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat kaikki tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sekä alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Näitä sairauksia ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä (aikuiset).

Tällä viikolla lähetetään myös tekstiviesti nyt rokotusvuorossa oleville. Tekstiviestissä kerrotaan, miten ajanvarauksen voi tehdä. Tekstiviestin saaminen edellyttää, että on antanut luvan tekstiviestin lähettämiseen ja puhelinnumero löytyy Siun soten järjestelmästä. Mikäli rokotuksen on kuitenkin tällä viikolla jo ennättänyt saada, tekstiviestin voi jättää huomiotta. Kirjepostiakin on tulossa rokotusvuorossa oleville. Kirjettä ei kuitenkaan tarvitse odotella ennen rokotusajan varaamista.

Siun sote

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun