Tänään on keskiviikko 27.01.2021

Uutiset

Kolilla avautuu kaksi rinnettä

Ukko-Kolin rinteistä kaksi avautuu laskijoiden käyttöön lauantaina 19.12. Ukko-Kolin rinteistä avataan päärinne Pielinen, joka on tuhat metriä pitkä ja vaikeustasoltaan punainen. Lisäksi avautuu alkeisrinne. Hisseistä avautuvat tuolihissi ja mattohissi. Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä seitsemän rinnettä ja neljä laskijoita palvelevaa hissiä.

Kolin hotellinjohtaja Pasi Ripatin mukaan rinteet ovat pakkasjakson ansiosta erittäin hyvässä kunnossa.
– Rinteiden lumettaminen vaatii, että lämpötila on vähintään -4 astetta. Parhaimmillaan lumentuotto on alle -10 asteen kuivassa pakkassäässä, jolloin lumentuotto on kolminkertainen verrattuna puolet lämpimämpään säähän. Tämänhetkiset sääennusteet näyttävät lumetuksen suhteen hieman haasteellisilta, mutta jokainen pakkasjakso käytetään hyödyksi rinteiden lumetukseen. Teemme koko ajan töitä sen eteen, että saamme mahdollisimman pian avattua lisää rinteitä, rinnepäällikkö Janne Jetsonen sanoo.
Ukko-Kolin rinteillä toimitaan Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamien koronasuositusten mukaan, jotta niin asiakkailla kuin henkilökunnalla on mahdollisimman turvallista toimia rinnealueella.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun