Tänään on sunnuntai 07.03.2021

Uutiset

Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan joulukuussa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 17.11.2020 tehnyt tartuntatautilain mukaisen rajoituspäätöksen koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä joulukuussa. Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Itä-Suomessa.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kunnissa järjestää yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Ohjeessa edellytetään muun muassa, että osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin pitämiseen, jonotustilanteissa ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä sekä järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Jos sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yli viidenkymmenen hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuutta ei voida varmistaa, niiden järjestäminen on kielletty.

Määräys on voimassa ajalla 1.12. - 31.12.2020.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun