Tänään on sunnuntai 07.03.2021

Uutiset

Koronatilanne peruuttaa Juuan itsenäisyysjuhlan

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tänä vuonna ei Juuassa järjestetä perinteistä Itsenäisyyspäivän juhlaa valtuustosalissa.

Totuttuun tapaan seppeleenlaskutilaisuudet järjestetään kuitenkin Juuan ev.lut. kirkkomaan Sankariristillä sekä Juuan tsasounan yhteydessä Karjalaan jääneiden muistomerkillä.

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa liturgialla Juuan tsasounassa sekä jatkuu litanialla ja seppeleenlaskulla Karjalaan jääneiden muistomerkillä.

Juuan kirkossa on samaan aikaan sanajumalanpalvelus, ja sen jälkeen kunniakäynti ja seppeleenlasku Sankarivainajien muistomerkillä. Puheen muistomerkillä pitää kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sinikka Väyrynen.

Molemmilla muistomerkeillä on reservijärjestön kunniavartiot.

 

Joulukuun koronarajoitukset julki ensi viikolla

Itä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee joulukuuta 2020 koskevia kokoontumisrajoituspäätöksiä viikolla 47 ja tammikuuta 2021 koskevia päätöksiä viikolla 51.

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki 22.10. tartuntatautilain mukaisen rajoituspäätöksen koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä marraskuussa. Lain mukaan aluehallintovirasto voi tehdä päätöksen enintään kuukaudeksi kerrallaan.

Koronavirusepidemian jatkuessa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia on välttämätöntä rajoittaa jatkossakin. Joulukuuta koskeviin päätöksiin Itä-Suomen aluehallintovirasto pyytää alueellisten koordinaatioryhmien näkemykset koronavirustilanteesta 16.11. mennessä. Tämän jälkeen aluehallintovirasto valmistelee päätöksen niin, että se julkaistaan viimeistään 20.11.

Tammikuuta koskeviin päätöksiin Itä-Suomen aluehallintovirasto pyytää alueellisten koordinaatioryhmien näkemykset koronavirustilanteesta 14.12. mennessä. Tämän jälkeen aluehallintovirasto valmistelee päätöksen niin, että se julkaistaan viimeistään 18.12.

Valmisteluaikataulu on alustava. Mikäli epidemiatilanne niin vaatii, aikataulu voi muuttua.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun