Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
07.12.2023 11:10 Vaarojen Sanomat

Valot tuhannet-joulukonsertti Juuan kirkossa

Perjantai-iltana 8.12. Juuan kirkossa kuullaan neljän ammattimuusikon, sopraano Talvi-Maaria Turusen, pianisti Tuomas Turusen, sopraano Henna-Mari Luolamon ja sellotaiteilija Ville Kivivuoren "Valot Tuhannet" -nimeä kantava joulukonsertti.

Nelikosta Talvi-Maaria Turusella sekä pianistiveljelläään Tuomas Turusella on juuret Juuassa heidän isänsä ja isovanhempiensa kautta.

Talvi-Maaria Turunen kertoo, että joulukonserttikonseptilla on jo varsin pitkät, vuoteen 2006 ulottuvat perinteet Pohjois-Karjalassa.

– Viime vuodet konsertti on ollut tauolla, milloin etäisyyksien, kun Tuomas asuu Ranskassa, milloin pikkuvauva-arjen tai koronarajoitusten vuoksi. Konserttiperinteeseen palaamme nyt tauon jälkeen, kun Valot Tuhannet syttyvät jouluna 2023 Juuassa, Joensuussa ja Kontiolahdella. Tuomas tulee Euroopan jazz-kiertueeltaan Suomeen varta vasten juuri ennen konserttiviikonloppuamme.

Talvi-Maaria Turusen mukana nelikon aikataulu on tiivis, ja heille oli alusta asti tärkeää, että he pystyisivät tuomaan musiikin siivin joulun tunnelmaa nimenomaan juurilleen Juukaan. Onneksi pienen säädön jälkeen päivämäärä löytyi.

– Meille tekijöille konsertit ovat alusta saakka olleet sydämen asia. Tärkeä askel kohti joulun aitoa rauhaa ja iloa. Keino virittää yleisö näihin tunnelmiin ja virittäytyä itsekin. Ohjelmistomme on aina täysin suomenkielistä ja Tuomas vastaa uniikeista sovituksistamme.