Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
26.09.2023 11:30

Lieksa mukaan Heikki Turusen arvonimihakuun

Lieksan kaupunki osallistuu kirjailija Heikki Turuselle haettavan kulttuurineuvoksen arvonimen kustantamiseen tuhannella eurolla Juuan kunnan esityksen mukaisesti, kaupunginhallitus päätti viime viikon kokouksessaan.

Juuan kunnanhallitus on päättänyt hakea kulttuurineuvoksen arvonimeä Heikki Turuselle. Valtiollinen arvonimi on tasavallan presidentin yksittäiselle kansalaiselle myöntämä julkisen arvonannon osoitus hänen suomalaisen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Heikki Turunen on syntynyt ja elänyt nuoruutensa nykyisin Lieksaan kuuluvalla Pielisjärvellä. Hän on tehnyt mittavan elämäntyön suomalaisen kielen ja kirjallisuuden parissa. Turusen esikoisteos Simpauttaja ilmestyi 50 vuotta sitten.

Kulttuurineuvoksen arvonimestä suoritettava vero on 8 700 euroa. Juuan kunta on tiedustellut Lieksan kaupungin, Nurmeksen kaupungin, Joensuun kaupungin ja WSOY:n kiinnostusta osallistua kustannuksiin siten, että Juuan kunnan osuus olisi 4 700 euroa ja muut neljä tahoa jakaisivat loppuosan siten, että kunkin osuus olisi tuhat euroa.