Juuan ja Kolin alueen puolueeton paikallislehti vuodesta 1969.
Uutiset
26.09.2023 11:32

Kuntalaisaloite Paalasmaan laiturin kunnostamisesta

Juukalainen Joni Koivuselkä on tehnyt kuntalaisaloitteen Paalasmaan laivalaiturin kunnostamisesta. Aloitteen mukaan laivalaituri on romahtamispisteessä, ja se alkaa olla jo turvallisuusriski.

Kuntalaisaloitetta viime viikolla käsitellyt Juuan kunnanhallitus päätti, ettei kunta toteuta aloitteessa esitettyjä toimenpiteitä. Hallitus totesi aloitteen loppuun käsitellyksi, sillä kunta ei vastaa laiturin kunnossapidosta.

Kunnanhallitus päätti saattaa aloitteen tiedoksi Väylävirastolle, joka vastaa valtion taholla vastaavien kohteiden ylläpidosta. Juuan kunta kehottaa Suomen valtiota selvittämään laiturin omistussuhteet sekä vastuut.

Edelleen kunnanhallitus totesi, että mikäli valtion ja kunnan välillä vastuukysymykset saadaan sovittua, asia voidaan nostaa uudelleen esiin ja sovitetaan yhteen Pielisen alueen kehittämisen kanssa. Asia vaatii kuitenkin viereisen leirintäalueen osalta laajemman kehittämisselvityksen, jonka tulee olla yrittäjävetoinen.

Joni Koivuselän mukaan Pielisellä venematkailu on piristymään päin, kiitos Nurmeksen ja Kolin satamien tankkausasemien. Paalasmaa olisi hänestä vetävä pysähtymispaikka isommilla veneillä retkeileville toisin kuin varsinainen Juuan satama, joka on melko syrjässä reitiltä.

Aloitteessa todetaan, ettei Juuan alueella ole kovin montaa laituripaikkaa isommille aluksille, ja olisi vähintään kohtuullista, että kunta ylläpitäisi edes jo olemassa olevia. Lisäksi laiturin läheisyyteen olisi saada ulkohuussi, että ranta pysyisi siistinä myös leirintäalueen ollessa kiinni.