Tänään on maanantai 01.06.2020

Uutiset

Luonnonsuojelupiiri jättää Kolin koordinaatioryhmästä

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri on päättänyt jättäytyä pois Kolin alueen kehittämistä pohtivasta koordinaatioryhmästä.

Lieksan kaupunki perusti työryhmän loppuvuodesta 2018, tavoitteena ohjata ja tukea keskeisten toimijoiden kanssa Kolin alueen kehittämistä Kolin iso kuva 2050-kehittämistavoitteiden mukaisesti. Työryhmän päätavoitteena on ollut valmistella Lieksan ja Juuan kuntien yhteistä Kolin alueen yleiskaavaa sekä Kolin ja koko Pielisen alueen matkailun kehittämistoimia.

Luonnonsuojelupiirin edustajat ovat alusta asti aktiivisesti osallistuneet koordinaatiotyöryhmän ja sen alatyöryhmien työskentelyyn.

Tavoitteet eivät piirin edustajien mielestä ole kuitenkaan toteutuneet. Etenkin Ylä-Kolia koskevien merkittävien hankkeiden suhteen työryhmään osallistettu luonnonsuojelupiiri on jätetty vain tiedotusvälineiden uutisoinnin varaan.

– Kansalaisjärjestön vapaaehtoistoimijoiden on turhaa ja turhauttavaa käyttää aikaansa näennäiseen osallistumiseen työryhmissä, joissa kuuleminen on täysin yksisuuntaista. Työryhmän mielipiteitä ei kuulla asioiden valmistelussa, vaan jäsenet saavat jälkikäteen kuulla, mitä muualla on päätetty, Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin Koli-vastaava Heikki Simola valittaa.

Jatkossa luonnonsuojelupiiri ja Lieksan paikallisyhdistys aikovat jatkaa toimintaansa Kolin hyväksi muilla tavoin ja toisilla foorumeilla.

 

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun