Tänään on maanantai 01.06.2020

Uutiset

Markus Hirvonen edelleen mukana heimopäällikkökisassa

Kaksi tohtoria ja kaksi maisteria ovat jatkossa Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan, tuttavallisemmin heimopäällikön haussa. Haastattelut pidettiin 11.5. ja 16.5. Seitsemän haastatellun joukosta soveltuvuusarviointeihin etenivät Juuan kunnanjohtaja, hallintotieteiden maisteri Markus Hirvonen, tekniikan tohtori Jari Lauronen Joensuusta, maa- ja metsätieteiden tohtori Anssi Niskanen Joensuusta ja maa- ja metsätieteiden maisteri Simo Tiainen Vantaalta.

Haastatteluryhmään kuuluivat muun muassa maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen. Huttusen mukaan haastatteluissa tuli hyvin esille hakijoiden monipuolinen osaaminen ja erilaiset vahvuudet.

- Alkuperäinen suunnitelmamme oli lähettää soveltuvuusarviointeihin enintään kolme kandidaattia. Haastattelujen perusteella päätimme lähettää neljä, Huttunen sanoo.

Soveltuvuusarviointien jälkeen asiaa käsitellään maakuntahallituksessa kesäkuussa. Rekrytointiprosessi saa sinetin Pohjois-Karjalan maakuntavaltuuston kokouksessa, joka pidetään 31.8. tai 7.9.

Uusi maakuntajohtaja aloittaa tehtävässään viimeistään 1.1.2021.

 

Verkkolehteä voivat lukea vain kirjautuneet käyttäjät. Kirjaudu palveluun